Expertiză

La S.C.A. „Lovin și Asociații”, oferim servicii juridice specializate, acoperind o gamă largă de domenii. Expertiza noastră include:


Retrocedări și restituiri de proprietăți, gestionarea dosarelor de despăgubire, și aplicarea legislației relevante, cum ar fi Legea 188/2023, Legea 165/2013, Legea 10/2001, Legea 9/1998, Legea 290/2003, OUG 83/1999 și Legea 164/2014. Ne angajăm să abordăm fiecare caz cu profesionalism și atenție, oferind soluții juridice adaptate nevoilor specifice ale clienților noștri.

  • Legea 188/2023: Stabilește proceduri accelerate pentru soluționarea cererilor de compensație pentru proprietățile afectate de tratate internaționale sau condiții de război, îmbunătățind eficiența procesului de restituire și despăgubire în România.
  • Legea 165/2013: Această lege se ocupă de măsurile pentru finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România. Ea stabilește un cadru legal pentru restituirea acestor proprietăți și pentru compensarea proprietarilor afectați.

  • Legea 10/2001: Această lege reglementează regimul juridic al imobilelor preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989. Ea oferă un cadru pentru restituirea sau compensarea proprietăților confiscate în această perioadă.

  • Legea 9/1998: Această lege se referă la acordarea de compensații cetățenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România și Bulgaria, semnat la Craiova.

  • Legea 290/2003: Această lege prevede acordarea de despăgubiri sau compensații cetățenilor români pentru bunurile lor proprietate, sechestrate, reținute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța, ca urmare a stării de război și a aplicării Tratatului de Pace între România și Puterile Aliate și Asociate.

  • OUG 83/1999: Această ordonanță de urgență se ocupă de restituirea unor bunuri imobile care au aparținut comunităților cetățenilor aparținând minorităților naționale din România.

  • Legea 164/2014: Această lege include măsuri pentru accelerarea și finalizarea procesului de soluționare a cererilor formulate în temeiul Legii nr. 9/1998 privind acordarea de compensații cetățenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar.

Aceste legi constituie baza legală pentru o serie de proceduri de restituire și compensare în România, acoperind o gamă largă de situații și perioade istorice. Datorită exprerienței în aceste domenii , vă asigurăm că putem oferi consultanță și reprezentare juridică competentă în aceste cazuri complexe.

Dacă vă confruntați cu una dintre situațiile menționate mai sus și aveți nevoie de asistență juridică, vă invităm să ne contactați pentru o consultanție specializată. Suntem disponibili prin e-mail sau WhatsApp, oferindu-vă posibilitatea de a discuta detaliile cazului dumneavoastră într-un mod convenabil și accesibil. Echipa noastră este pregătită să vă ofere suportul necesar și să vă ghideze prin procesul juridic, asigurându-vă că primiți cele mai adecvate sfaturi pentru situația dumneavoastră specifică.

Programează o consultație